Sosyal Medya

Dünya

İsrail Raporu: Hamas, Filistinli Gençlere Malezya’da Uçak Eğitimi Veriyor

İsrail İstihbarat Merkezi tarafından yayımlanan raporda, Hamas’ın Filistinli öğrencileri, işgal topraklarında çeşitli operasyonlar düzenlemek amacıyla, Malezya’ya planör tipi uçaklar için eğitime gönderdiği iddia edildi.



Ä°srail Ä°stihbarat Merkezi tarafından yayımlanan raporda, Hamas’ın Filistinli öÄŸrencileri, iÅŸgal topraklarında çeÅŸitli operasyonlar düzenlemek amacıyla, Malezya’ya planör tipi uçaklar için eÄŸitime gönderdiÄŸi iddia edildi.

Ä°stihbarat Merkezi’nin raporunda Ä°srail’in Filistinli öÄŸrencilerden biri olan ve El-Halil’de yaÅŸayan Vesim El-Kavasime’yi Hamas tarafından Malezya’ya gönderilmekle suçladığı ifade edildi.

Merkez tarafından yapılan açıklamanın devamında ÅŸu ifadelere yer verildi: “Gazze’ye yapılan son saldırı esnasında Hamas’ın askeri kanadına mensup bir kiÅŸi Han Yunus’ta tutuklandı ve kendisinin Kassam Tugayları saflarına alındıktan sonra 10 kiÅŸilik bir grupla birlikte Ä°srail’de çeÅŸitli operasyonlarda görev almak maksadıyla paraÅŸüt atlamayı öÄŸrenmek üzere Malezya’ya gönderildiklerini itiraf etti.”

Merkez, herkesin Malezya’nın bu durum karşısında göz yumduÄŸunu, belki Malezya’yla anlaÅŸarak durumun çözüme kavuÅŸabileceÄŸi fikrinde olduÄŸunu, ancak Hamas’ın bu ithamları hiçbir ÅŸekilde kabul etmediÄŸini ifade etti.

Merkezin rapordaki ifadelerinden biri de ÅŸu ÅŸekilde: “Vesim El-Kavasime’yle ilgili iddianamede Hamas’ın Malezya’daki üniversitede okuyan Filistinli öÄŸrencilerin arasında büyük çalışmalar yaptığı belirtildi.”

Rapora göre Vesim El-Kavasime ifadesinde Hamas’a baÄŸlı komisyonlarda Hamas’ın öÄŸrenciler ve öÄŸretim görevlileriyle birlikte çeÅŸitli faaliyetlerde bulunduÄŸunu, Hamas’ın bu faaliyetler esnasında gizli bir ÅŸekilde bazı öÄŸrencileri askeri kanadına dâhil ettiÄŸini ve ardından Türkiye’ye eÄŸitim için gönderdiÄŸini, bu kiÅŸilerin maddi olarak elde ettikleri kazancı Batı Åžeria’ya gönderdiklerini itiraf etti.

Ä°srail’deki güvenlik kaynaklarının ifadesine göre son yıllarda Hamas’ın bu ÅŸekilde kendisine dâhil ettiÄŸi öÄŸrencilerin sayısı yaklaşık 40 civarında…

Merkezin açıklamalarının devamı ÅŸu ÅŸekilde: “20 Temmuz 2014 gecesi ordu Han Yunus’taki Karara bölgesinde Hamas’a mensup olan ve Kassam Tugayları adına özel bir grupla çalışmış olan bir Filistinliyi tutukladı. Filistinli soruÅŸturma esnasında Kassam Tugaylarına 2007 yılında katıldığını, 3 yıl boyunca kendilerine hizmet ettiÄŸini, sonra planör eÄŸitimi için farklı çevrelerden gelen yaklaşık olarak 10 kiÅŸiden oluÅŸan bir grupla Malezya’ya gönderildiÄŸini itiraf etti.”

Ayrıca yine merkezin iddiasına göre soruÅŸturma esnasında Filistinli, bu kiÅŸilerin 1 haftalık bir eÄŸitime tabi tutulduklarını, Gazze’ye döndüklerinde ise bu eÄŸitimin tüm öÄŸrencilerle birlikte farklı ÅŸekillerde devam ettirildiÄŸini, bu eÄŸitime katılan herkesin konunun gizliliÄŸi hususunda özel olarak uyarıldığını da itiraf etti. Bu kiÅŸi 2014 yılında bir kez daha Malezya’da eÄŸitim gördükleri 10 kiÅŸiyle birlikte yine planörler hakkında farklı bir eÄŸitim için bir kez daha çaÄŸrıldı.

Malezya Ä°çiÅŸleri Bakanı, Ä°srail basınında yer alan bu haberleri yalanladı ve Malezya’nın asla hiçbir Hamas mensubuna ya da baÅŸka birine böyle bir eÄŸitim vermediÄŸini ifade etti.

Öte yandan, Hamas da iddiaları yalanladı. Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada Ä°srail’in yalan söylediÄŸi, hedefinin Filistin’in üzerindeki uluslararası desteÄŸi çekmek ve Malezya halkının Filistin konusundaki tavrını deÄŸiÅŸtirmek olduÄŸu belirtildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.